Otvaranjem izložbe Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog počinje Leto na Trgu galerija

Izvor: Radio 021, 12.Jun.2018, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranjem izložbe "Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog" počinje Leto na Trgu galerija

Izložba "Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog" biće otvorena u četvrtak, 14. juna na platou ispred Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, čime će početi manifestacija Leto na Trgu galerija.

Autorka izložbe je istoričarka umetnosti i viša kustoskinja Spomen-zbirke Jasmina Jakšić Subić.

U okviru programa u zajedničkom vrtu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije Matice srpske nastupiće Gudački kvartet "Habanera".

Program će početi u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 21 čas.

Manifestaciju Leto u vrtu galerija već tradicionalno organizuju Galerija Matice srpske i Spomen-zbirka Pavla Beljanskog sa željom da tokom letnjih meseci Novosađanima omoguće posebno "kulturno" osveženje. Ovogodišnjoj manifestaciji pridružuje se i Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića, ona prerasta u Leto na Trgu galerija.

U periodu od 14. juna do 2. avgusta program će se održavati u zajedničkom vrtu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije Matice srpske, a od 9. do 30. avgusta će biti realizovan u vrtu Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića. Naši sugrađani će u večernjim satima moći da prisustvuju atraktivnim kulturno-umetničkim sadržajima koji prikazuju raznovrsnost svetske kulturne baštine i značaj njenog očuvanja u kontekstu istorijskih i kulturoloških okolnosti. Svakog četvrtka od 14. juna do 30. avgusta 2018. godine, od 21 do 23 sata, Novosađani će moći da se osveže uz putopisne priče, filmske projekcije, predavanja, muziku i druženje.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Leto na Trgu galerija do 30. juna u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2018

Manifestaciju Leto na Trgu galerija već tradicionalno organizuju Galerija Matice srpske i Spomen-zbirka Pavla Beljanskog sa željom da tokom letnjih meseci Novosađanima omoguće posebno kulturno osveženje. Ove godine manifestacija otvorena je večeras izložbom Mediteran u delima iz kolekcije Pavla...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.