Otvaranje izložbe Tržnica-trbuh grada u Muzeju Vojvodine

Izvor: Radio 021, 11.Sep.2016, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje izložbe "Tržnica-trbuh grada" u Muzeju Vojvodine

Izložba "Tržnica-trbuh grada", autorki Tanje Kocković Zaborski i Ivane Šarić Žic biće otvorena 14. avgusta 2016. u 19 sati, u izložbenom prostoru Muzeja Vojvodine, u Dunavskoj 35.

Odlazak na tržnicu, placu, markat (merkat), pijacu deo je naše svakodnevnice. Kupujemo sveže voće i povrće, meso i ribu, jaja, sir i mleko. Razmenjujemo recepte, tražimo savet, komentarišemo vreme, političku i privrednu situaciju ili jučerašnju TV emisiju. Podsticajna energija pijace >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << motiviše nas da u toj skladnoj sinergiji boja, mirisa i zvukova pronađemo "najbolju" namirnicu za ukusan obrok.

Pijace imaju brojna značenja – od društvenoga do ekonomskog i turističkog, ali to su prvenstveno mesta komunikacije. U sebi imaju nešto univerzalno, no odlazak na pijacu ujedno je i izrazito individualan. Svako ima svoj plan obilaska. Istražujući pijace u Rijeci i Puli cilj autorki nije bio istaknuti samo specifični značaj tih pijaca, već ukazati na univerzalnu temu odnosa kupaca i prodavca koja je karakteristična za sve pijace.

Izložba je ostvarena u saradnji Etnografskog muzeja Istre/Museo Etnografico dell'Istria i Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka.

Izložba će biti otvorena do 30. septembra 2016.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.