Otrovano više desetina ptica u Vojvodini

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 26.Mar.2010, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otrovano više desetina ptica u Vojvodini

NOVI SAD - Na više mesta u Vojvodini pronađeno je u poslednjih mesec dana nekoliko desetina uginulih zakonom zaštićenih ptica, pa i sisara, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine i održivi razvoj.

Najnoviji slučaj masovnog uginuća zabeležen je u okolini Silbaša, opština Bačka Palanka, gde su pokrajinski i inspektori Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva samo na jednom mestu zatekli 20 mrtvih ptica grabljivica - mišara.

Nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ranije meštani su zakopali leševe još dvadesetak drugih ptica, a slični primeri su zabeleženi između sela Martonoš i Mrtve Tise, kao i u Panoniji kod Bačke Topole.

Na uginulim pticama nisu pronađene prostrelne rane, a na osnovu simptoma i drugih materijalnih dokaza Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine i Fitosanitarna inspekcija Glavnog inspektorata pomenutog ministarstva su zaključili da se radi o namernom trovanju ptica grabljivica radi zaštite pernate divljači.

Inspektori pozivaju lovce, poljoprivrednike, šumare i druge da učine sve kako bi se sprečilo dalje zagađivanje zemljišta i voda opasnim materijama, a od nadležnih organa traže da otkriju i kazne počinioce.

Ma kako da ne, pozovite Vi samo lovce da Vam pomognu,ma da,pa sve koje ste naveli su bas ti koji hoce da sve uniste i unovce,ono sto pripada svima nama,lovci o njihovom radu i mentalnom sklopu da ne govorim,poljoprivrednici,njima je osnov profit i da solidno zive od toga,a uz put su i lovci,tako da sami izvedite zakljucak,a sumari,i onih koji ima normalnih ne mogu da se izbore sa onima koji su i lovci i poljoprivrednici,ali neka,PRIRODA ce uzvratiti udarac,neka je samo siluju ti vrsni ljudski pojedinci i drustvo,vec ce to sve da se vrati,a onda sto je najgore ispastace oni koji dolaze,a koji nisu bili ni pitani,ali tako je to kada svako kaze da ga ne interesuje.

Albert Ajnstajn je rekao:,,svet je zlo mesto,ali ne zbog zlih ljudi,nego zbog onih koji okrecu glavu...,,

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.