Otpustili stjuardese jer su predebele

Izvor: Radio 021, 24.Sep.2017, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otpustili stjuardese jer su predebele

Aviokompanija Malaysia Airlines suočava se s optužbama da je otpustila neko kabinsko osoblje zbog "viška kilograma".

Dalekoistočni prevoznik optužen je za diskriminaciju, nakon što je otkriveno da je pet njihovih zaposlenih (svi stariji od 50 godina) otpušteno. Tri muškarca i dve žene koji su ostali bez posla, radili su za tu kompaniju duže od 20 godina.

"Ovo je klasičan primer diskriminacije", kaže predsednik Nacionalne unije kabinskog osoblja Malezije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Ismail Nasarudin. "To nije fer. Ovo je isto kao otpuštanje žena iz službe zato što su bolesne ili trudne. To je neprihvatljivo."

Inače, prema priručniku o izgledu kakav treba da neguje kabinsko osoblje "Malaysia Airlines", stjuardese ne treba da imaju više od 67 kilograma, dok je jedna od otpuštenih žena imala 89.

Iz kompanije nisu želeli da komentarišu ove optužbe.

Autor: B92

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Aviokompanija otpustila stjuardese zbog "viška kilograma"

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2017, 06:48

Aviokompanija Malaysia Airlines suočava se s optužbama da je otpustila neko kabinsko osoblje zbog "viška kilograma"...Dalekoistočni prevoznik optužen je za diskriminaciju, nakon što je otkriveno da je pet njihovih zaposlenih (svi stariji od 50 godina) otpušteno...Tri muškarca i dvije žene koji...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.