Izvor: Radio 021, 19.Jan.2020, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otetu devojčicu spasao Snepčet

Četrnaestogodišnja devojčica, koju su otela trojica muškaraca u Severnoj Kaliforniji, spasena je zahvaljujući društvenoj mreži Snepčat.

Pedesetpetogodišnji Albert Tomas Vaskez je devojčici u utorak dao supstance koje su je onesposobile, a potom je pozvao Antonija Kvirina Salvadora i Hediberta Gonzalesa Avarengu kako bi mu pomogli da je unese u automobil, saopšteno je iz policije. Prema navodima, Vaskez je potom seksualno zlostavljao devojčicu u automobilu, a onda su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je zajedno odvezli u motel u San Hozeu, gde ju je ponovo zlostavljao, prenosi CNN.

Devojčica je ipak uspela preko društvene mreže Snepčet da javi prijateljima da je oteta i poslala im svoju lokaciju. Njeni prijatelji su pozvali policiju koja je ubrzo stigla do motela i to u trenutku kad ga je Vaskez napuštao. On je uhapšen zbog otmice s namerom silovanja deteta, lažnog predstavljanja, i silovanja nakon korišćenja supstanci.

Njegovi saučesnici su optuženi za otmicu i zaveru.

Snepčet omogućava komunikaciju korisnika, slanje fotografija i klipova, a moguće je i podeliti lokaciju s drugima.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.