Izvor: Radio 021, 26.Mar.2020, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otčepljivanje WC-a na nosačima aviona SAD košta 400.000 dolara po brodu

WC-i na dva novija američka nosača aviona su posle niza začepljenja u takvom stanju da bi neophodne intervencije mogle koštati 400.000 dolara po brodu, navodi se u zvaničnom izveštaju.

Nosači aviona "Džerald R. Ford" iz 2017. godine i "Džordž H.V. Buš" iz 2009. imaju kanalizacioni sistem sličan komercijalnim avionima, ali trebalo bi da je prilagođen da ga koristi po više od 4.000 ljudi.

Tek u praksi se ispostavilo da su kanalizacione cevi tih brodova preuske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da bi primile sve što mornari istovremeno ispiraju iz WC-šolja. Službe za održavanje su utvrdile da kanalizacioni sistemi nosača aviona zato zahtevaju redovno ispiranje hemikalijama, koje je skupo.

Odbor Senata za oružane službe je utvrdio još 150 slučajeva drugih problema sa održavanjem brodova Ratne mornarice, što bi moglo da košta više od 130 milijardi dolara.

"Postojeća politike i smernice nisu osigurale pouzdanost novih brodova i da se mogu održavati onako kako je planirano", navodi se u izveštaju.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.