Osumnjičenom za masakr u Žitištu neće moći uopšte da se sudi?

Izvor: Radio 021, 19.Jul.2016, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičenom za masakr u Žitištu neće moći uopšte da se sudi?

Siniša Zlatić (38), koji je osumnjičen da je počinio petostruko ubistvo u Žitištu, prebačen je juče u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu na neuropsihijatrijska ispitivanja.

On je prebačen iz zrenjaninskog zatvora u Specijalnu bolnicu u Beogradu i smešten na neuropshijatrisko odeljenje.

Kako Blic saznaje, psihijatri i psiholozi imaće mesec dana da veštače stanje osumnjičenog Zlatića.

Od njihove procene zavisi da li će se Zlatiću suditi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << U slučaju da doktori eventualno utvrde da je Zlatić duševno bolestan, njemu neće moći da se sudi već će biti lečen u ustanovi zatvorenog tipa. Lečenje od duševne bolesti vremenski nije ograničeno i isključivo zavisi od procene lekara.

To praktično znači da lečenje može da traje i doživotno, što se u praksi ređe dešava. Opširnije čitajte OVDE.

Zlatić je osumnjičen da je u kafiću "Makijato" u Žitištu kod Zrenjanina 2. jula oko jedan sat po ponoći iz automatske puške proizvedene u kragujevačkoj „Zastavi“ koju je ilegalno posedovao ubio svoju bivšu suprugu Dijanu Zlatić (30), Stevu Jojića (40), Jovanu Popović (20), Vladimira Mijatovića (40) i Vladimira Kosovića (34), a ranio još 22 osobe.

Autor: Blic

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.