Osumnjičen za nesavesno lečenje, pa postao pomoćnik direktora u Lekarskoj komori Srbije

Izvor: Radio 021, 17.Dec.2016, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičen za nesavesno lečenje, pa postao pomoćnik direktora u Lekarskoj komori Srbije

Ginekolog Miodrag Stanić, protiv koga je u Drugom osnovnom sudu u Beogradu po četvrti put počelo suđenje za nesavesno lečenje Jelice Panić (25) iz Paraćina, postavljen je za pomoćnika direktora Lekarske komore Srbije (LKS) za oblast privatne prakse.

Na skupštini LKS-a, održanoj u četvrtak, za njegov izbor glasalo je 56 delegata, a protiv je bilo 30 lekara.

Kako piše "Politika", prvi komentari u javnosti su da je ovakav izbor delegata Skupštine LKS "prst u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << oko" i građanima i lekarskoj profesiji. Podsećamo da slučaj Jelice Panić, koja je nakon što je operisana u privatnoj "Beoklinici" pala u komu i posle devet dana umrla na VMA 18. juna 2010. godine, puni stupce crne hronike skoro sedam godina.

Na pitanje zašto je dr Stanića izabrao za svoju desnu ruku i zamenika, direktor LKS dr Milan Dinić kaže da nije reč ni o desnoj ruci, ni o zameniku, već o pomoćniku direktora za privatnu praksu.

"Dr Stanić ima izuzetno znanje u organizaciji privatne prakse, koje ga je kvalifikovalo za ovo mesto. U privatnom sektoru radi 12 godina i u njegovoj bolnici i ambulantama zaposleno je više od stotinu medicinskih radnika", navodi dr Dinić, koji je i predložio Stanića za funkciju u LKS.

Sestra preminule, Milica Panić rekla je za "Blic" da je šokirana saznanjem da će se čovek protiv koga se trenutno vodi postupak zbog smrti njene sestre naći na čelu Lekarske komore.

"Ovo je skandal. Nemam reči. Ogorčena sam ovim ponašanjem. Mi samo hoćemo da saznamo istinu, a očigledno da Lekarskoj komori to ništa ne znači. Umesto da pomognu sudu i pozovu na odgovornost lekare koji nesavesno obavljaju svoj posao, oni ih štite. Neverovatno je da se čovek kome se sudi za jedno teško krivično delo uopšte prihvati takve funkcije", poručila je ona.

Slična reakcija javnosti je bila i 2013. godine kada je dr Stanić izabran za v.d. direktora beogradske komore, iako se već tada protiv njega vodio spor.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnice protiv lekara “Beoklinike” Dragana Stanojevića (47) i Miodraga Stanića (47) i Bratislava Stamenkovića (65) zbog sumnje da su počinili teško delo protiv zdravlja ljudi.

Optužnica ih tereti da su prilikom pružanja lekarske pomoći nesavesno postupali i time prouzrokovali pogoršanje zdravstvenog stanja pokojne Jelice Panić zbog čega je devojka umrla.

Autor: Politika, Blic

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Lekar optužen za smrt pacijentkinje u fotelji Komore

Izvor: Večernje novosti, 17.Dec.2016

U Lekarskoj komori za pomoćika direktora imenovan Miodrag Stanić, protiv koga se vodi sudski postupak. Optužen zbog smrti Jelice Panić (25) u privatnoj bolnici pre šest godina. Porodica Panić: To je skandal ZA pomoćnika direktora za privatnu praksu Lekarske komore Srbije...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.