Osuđen na devet meseci zatvora zbog lažnih ocena na sajtu Trip Advisor

Izvor: Radio 021, 16.Sep.2018, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđen na devet meseci zatvora zbog lažnih ocena na sajtu Trip Advisor

Italijanski sud osudio je na devetomesečnu kaznu zatvora čoveka koji je prodavao lažne prikaze na sajtu Trip Advisor.

Naime, ovaj sajt je detektovao i blokirao više od 1.000 pokušaja lažnog ocenjivanja ugostiteljskih objekata od marketinškog sajta PromoSalento, koji ih je targetirao.

Šema čoveka koji nije imenovan bila je da piše i prodaje ocene (reviews) ugostiteljskim kompanijama kako bi im poboljšao reputaciju na ovom turističkom sajtu.

Trip >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Advisor ima preko 661 miliona ocena što destinacija i atrakcija, što ugostiteljskih objekata širom sveta.

"Lažno ocenjivanje je uvek bilo prevara, ali ovo je prvi put da je neko zbog toga otišao u zatvor", kaže Bred Jang, advokat Trip Advisor koji dodaje da čovek nije bio deo kriminalne organizacije već je radio samostalno.

Nalozi ugostiteljskih objekata koji su platili da dobiju što bolje ocene su i dalje prisutni, ali sa maksimalno umanjenom vidljivošću na sajtu.

Autor: B92

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.