Izvor: Radio 021, 01.Apr.2020, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđen na 15 meseci zatvora zbog kršenja mere samoizolacije

Osnovni sud u Pančevu izrekao je danas kaznu od 15 meseci zatvora za Š.R. (71) zbog kršenja mere obavezne samoizolacije nakon povratka iz Crne Gore.

Presuda je izrečena nakon što je suđenje održano preko Skajpa između Osnovnog suda u Pančevu i pritvorske jedinice u Vršcu, gde je pritvoren Š.R. Sud mu je takođe produžio pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, rekla je za Tanjug portparolka Osnovnog suda u Pančevu Dragana Zlokolica.

Sud je kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << olakšavajuću okolnost za ovog okrivljenog imao u vidu njegovu starosnu dob.

Na ovu prvostepenu presudu postoji pravo žalbe.

Š.R. je rešenje o samoizolaciji uručeno 18. marta na graničnom prelazu između Crne Gore i Srbije, a zbog nepoštovanja mere uhapšen je 20. marta nakon čega je smešten u pritvorsku jedinicu u Vršcu.

Njemu je za odbranu pred sudom postavljen branilac po službenoj dužnosti.

Prve prvostepene presude za kršenje samoizolacije izrečene su u petak u Dimitrovgradu i Požarevcu. Okrivljenima su izrečene kazne od dve, dve i po i tri godine zatvora i svima im je produžen pritvor.

Zbog kršenja mera samoizolacije nakon povratka iz inostranstva u pritvoru je trenutno 139 osoba. Oni su smešteni u tri posebne pritvorske jedinice u Vršcu, Pirotu i Požarevcu.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.