Izvor: Radio 021, 14.Nov.2018, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oštrije kazne za nasilnike, uvodi se princip "tri udarca"

Ministar policije Nebojša Stefanović najavio je pokretanje inicijative za izmenu više zakona, da bi se pooštrile kazne za nasilnike i uveo institut "tri udarca".

Stefanović kaže da će uputiti predlog u kojem će najveća novina biti uvođenje instituta "tri udarca", koji se prevashodno odnosi na povratnike i koji neke evropske države uvode u svoja krivična zakonodavstva.

Suština predloga je, prema njegovim rečima, da svako ko ponovi neko krivično delo sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << elementima nasilja bude oštrije kažnjavan, a ukoliko to učini tri puta onda kazna mora biti drakonska.

"Uskoro ću uputiti inicijativu za izmenu krivično-pravnog okvira u Srbiji kako bi se pooštrile kazne za krivična dela nasilja. Osnovni cilj je da se svi nasilnici, bez obzira o kom vidu nasilja je reč, još oštrije kažnjavaju, kako bi uticali na kolektivnu svest građana Srbije i na njihov osećaj bezbednosti", navodi ministar policije.

Dodaje da nasilje predstavlja rastuću društvenu opasnost.

"Nakon detaljne analize pravnog okvira, mislim da je ovo najefikasniji način da se nasilje suzbije, kako sa aspekta rada policije, tako i pravosudnih organa", kaže Stefanović.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.