Oštetio budžet za 35 miliona dinara

Izvor: RTS, 24.Avg.2009, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oštetio budžet za 35 miliona dinara

Policija podnela krivičnu prijavu protiv D. D. osumnjičenog da je utajom poreza oštetio budžet Srbije za više od 35 miliona dinara.

Poreska uprava saopštila je da je policija protiv D. D., osumnjičenog da je utajom poreza oštetio budžet Srbije za više od 35 miliona dinara, podnela krivičnu prijavu.

U saopštenju se navodi da je D. D. kao ovlašćeno lice preduzeća "Brekom" iz Novog Sada, da bi izbegao plaćanje poreza, od jula do decembra 2008. godine napravio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fiktivne račune o nabavci robe od preduzeća "Neos trejding" iz Novog Sada i "Interkomp divan" iz Bačke Palanke u vrednosti od 110.212.090 dinara, sa iskazanim PDV-om sa pravom na odbitak predhodnog poreza.

D. D. je nakon toga podneo PDV prijave sa lažnim podacima o prethodno ostvarenom prometu, čime je izbegao plaćanje PDV u iznosu od 16.812.013 dinara.

Osumnjičeni je u nameri da izbegne plaćanje poreza prisvojio robu u vrednosti od 95.662.593 dinara nabavljenu za račun preduzeća. Nakon toga, nije platio porez na dohodak građana u iznosu od 18.221.443 dinara.

Dodaje se da je D. D. oštetio budžet Srbije za 35.033.457 dinara, a krivična prijava protiv njega podneta je Opštinskom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.