Ostale su petice i snovi

Izvor: Politika, 18.Jul.2009, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostale su petice i snovi

Novosađankama Snežani Rodić (40) i njenoj kćerki Irini (14), poginulim u Egiptu, večno počivalište biće u Vranju

Novi Sad – Tuga i bol u Osnovnoj školi ,,Jožef Atila” u novosadskom kvartu Telep, na ovdašnjem Medicinskom fakultetu, u zgradi u Somborskoj ulici 55, među mnogim Novosađanima, ali i Vranjancima.

Svi su duboko potreseni teškom saobraćajnom nesrećom u Egiptu, u kojoj su, među našim turistima na putu od Hurgade ka Luksoru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << život izgubile 13-godišnja Irina Rodić, učenica sedmog razreda škole na Telepu, i njena majka Snežana (40), diplomirani pravnik, šef Službe za doktorske studije i specijalizacije novosadskog Medicinskog fakulteta.

Snežana je poreklom iz Vranja (devojačko prezime Cvetković), a posle razvoda sa suprugom Brankom Rodićem nastavila je da živi sa Irinom u stanu u Somborskoj ulici.

– Irina je bila dobra i vesela devojčica, omiljena među đacima. Kada je završila školsku godinu, rastali smo se srećni što ćemo se uskoro opet videti u osmom razredu. Pričala nam je da će verovatno tokom raspusta ići s mamom u Egipat, ali nismo tome pridavali posebnu pažnju. Nismo ni slutili da će taj rastanak biti zauvek – suznih očiju pričaju njene drugarice i drugovi koji su se spontano okupili ispred zgrade. Kažu da je Irina imala mnogo planova vezanih za svoju budućnost, volela je da svoje snove podeli s drugarima.

U školi su najavili da će učiniti sve da Irinu i njenu majku dostojno isprate na večni počinak. Na Medicinskom fakultetu njene koleginice nisu ni znale šta je sa Snežanom dok zvanično nije saopšten spisak poginulih. Pamtiće je, kažu, jer je za svakoga imala lepu reč. Za Irinu vele da je bila lepa i pametna devojčica koju je mama često oslovljavala umesto imena sa ,,anđele, moj”.

Bivši suprug Branko je i posle razvoda bio sa suprugom u korektnim odnosima, a Irinu je viđao veoma često.

– Irina je bila za primer u svakom pogledu. Bila je odlična učenica, predsednik razredne zajednice. Bila je veoma pažljiva i prema mlađoj polusestri.

Branko se, kako saznajemo, saglasio sa željom Snežanine majke da zajedno s malom Irinom bude sahranjena u Vranju. Tamo je provela detinjstvo i završila srednju školu. U poslednje vreme zbog zauzetosti nije češće posećivala rodno mesto. Sa svojim malim anđelom, jedna pored druge, sada mu se vraća zauvek na najtragičniji način.

S. Živković

[objavljeno: 19/07/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.