Oslobođeno deset otetih humanitarnih radnika

Izvor: Radio 021, 01.Maj.2018, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođeno deset otetih humanitarnih radnika

Deset humanitarnih radnika iz Južnog Sudana koji su oteti prošle nedelje, oslobođeno je, saopštio je Međunarodni komitet Crvenog krsta (MKCK).

"Drago nam je što humanitarni radnici sada mogu da se vrate svojim porodicama", rekao je predstavnik MKCK-a za Južni Sudan Fransoa Stam.

Ured UN za humanitarna pitanja saopštio je prošle nedelje da je deset radnika nestalo i da se sumnja da su oteti posle napada na konvoj na jugozapadu zemlje.

Tu državu, nezavisnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od Sudana od 2011. godine, pogodio je 2013. talas žestokog nasilja, kada su se sukobile snage lojalne predsedniku Salvi Kiiru, koji je pripadnik naroda Dinka i pristalice njegovog ranijeg potpredsednika Rika Mašara, iz naroda Nuer. U sukobima je poginulo na hiljade ljudi a više od 1,5 miliona bilo je primorano da napusti svoje kuće.

Humanitarni radnici su česte mete napada, dok UN procenjuju da je oko 100 tih radnika stradalo od decembra 2013.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.