Orlovi lako protiv Crne Gore

Izvor: Radio 021, 11.Okt.2018, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi" lako protiv Crne Gore

Fudbaleri Srbije savladali su na gostovanju Crnu Goru rezultatom 2:0 u trećem kolu Grupe C Lige nacija.

Dvostruki strelac za Srbiju bio je Mitrović, koji je mrežu Crnogoraca zatresao najpre u 18. minutu iz penala, a potom i u 81. minutu posle pasa Živkovića.

Iako proglašena za utakmicu visoko rizika, meč u Podgorici je protekao u dobroj i fer-plej atmosferi. Srbija je od starta preuzela inicijativu, dok su se domaćini branili.

Presing se isplatio u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << već u prvom poluvremenu, kada je u šesnaesterac Crnogoraca ušao Rodić, kojeg je oborio igrač Crvene zvezde Stojković. Arbitar na meču Đanluka Roki pokazao je na belu tačko, a za razliku od prethodnih mečeva kada je jedanaesterce izvodio Dušan Tadić, lopte se ovog puta latio Mitrović. Napadač Fulama je bez problema savladao čuvara mreže crnogorske reprezentacije.

Nastavio je tim Srbije da napada, pa je lako mogao da dođe do prednosti od dva gola već i u prvom delu susreta, ali je nakon dobrog ubača Andrije Živkovića neprecizan bio Dušan Tadić.

Srbija je na početku drugog poluvremena ponovo imala terensku inicijativu, te su stvorili dobru priliku u 55. minutu, ali je kapiten "Orlova" Tadić ponovo loše reagovao. Nakon te prilike Crnogorci su preuzeli tok meča i stvarali sebi prilike, ali je odbrana Srbije večeras dobro radila svoj posao.

Reprezentativci Srbije su do drugog gola stigli u 81. minutu. Živković je imao loptu u nogama i u šesnaestercu je ciljao Sergeja Milinkovića-Savića, koji je odlično propustio loptu do usamljenog Mitrovića. Napadač Srbije je samo prosledio loptu u mrežu domaćina.

Posle ove pobede Srbija se nalazi u prvom mestu u Grupi C Lige nacija, a u sledećem meču, koji se igra u nedelju, 14. oktobra, dočekuje reprezentaciju Rumunije.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Golovima Mitrovića Srbija do istorijske pobjede nad Crnom Gorom

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Okt.2018

Fudbaleri Srbije pobijedili su Crnu Goru u istorijskom meču u Podgorici rezultatom 2:0 u trećem kolu Lige nacija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.