Izvor: Radio 021, 17.Jan.2020, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optuženi za prebijanje devojke u Novom Sadu: Nisam znao da je pegla bila vruća

Đ.L. (24) optužen da je pretukao devojku u stanu na Podbari negirao je krivicu na jučerašnjem glavnom pretresu.

On je optužen za nasilje u porodici i tereti se da je 12. marta 2019. godine, u iznajmljenom stanu u Kosovskoj 4 u Novom Sadu, naneo teške povrede svojoj tadašnjoj devojci I.F. (23).

"Nisam kriv i optužnicu ne mogu da priznam jer se događaj koji je obeležio moj život i život moje porodice, nije tako desio. Meni je jako žao što je do ovog događaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << uopšte došlo. Ja sam voleo tu devojku, bio sam povređen i u tom trenutku pogrešno reagovao. Imam majku i sestru i ponovo kažem da mi je žao jer želim, pre svega, da ukažem na to da ja poštujem žene i da nisam nasilnik", rekao je osumnjičeni, piše Dnevnik.

On je optužen da je 12. marta u podstanarskom stanu u Kosovskoj ulici, u nastupu ljubomore, brutalno pretukao svoju tadašnju devojku, nanevši joj teške povrede. Ona je imala višestruke prelome rebara, probijena joj je plućna maramica, imala je opekotine od pegle i posekotine po nogama. U bolničkoj postelji na Institutu u Sremskoj Kamenici provela je osam dana.

Prilikom iznošenja odbrane, rekao je da je povod za sukob bila poruka koju je dobio od nepoznatog mladića: "Što se tvoja devojka pravi luda i ne vraća pare?". Kasnije se sa tim mladićem čuo i telefonom.

"Sve mi se skupilo i počeo sam da je tučem muvalicom. Počeo sam da je udaram, ona je uzela peglu s tepiha i udarila me u grudi, ja sam joj oteo tu peglu i počeo da je udaram. Nisam znao da je pegla bila vruća. Tukli smo se, gurnuo sam je i ona je pala na radijator. Stao sam joj na prste, nisam joj skakao po prstima, kako je navedeno u optužnici, nismo izlazili iz stana, niti se ona zaključala u kupatilo, sve se događalo u dnevnoj sobi. Nije tačno da je u bilo kojem trenutku ostala bez svesti", izjavio je, tvrdeći da, kada je on krenuo iz stana, "devojka nije imala nikakvih vidljivih povreda".

Potom je uzeo ključeve i otišao na posao.

"Posle nekoliko trenutaka dobio sam poruku od njenog brata: 'Da li je moguće da si je pretukao?' Kada sam ga pozvao, rekao je da je ona u bolnici, da je zadobila teške povrede. Rekao sam da ću ja ići da vidim gde je i kako je, a on mi je rekao da ne idem. Ipak sam otišao da je vidim, ali je tamo došla policija i lišila me slobode", ispričao je Đ.L.

Sudsko veće, kojim predsedava sudija Vesna Eremin Đorđević, zakazalo je za 5. mart sledeće ročište, na kojem bi trebalo, između ostalog, da bude saslušana i pretučena devojka.

Autor: Dnevnik

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

SRAMNA ODBRANA NASILNIKA Brutalno pretukao devojku, pa plakao pred sudijom:"Tukao sam je zbog jedne poruke, ali nisam znao da je PEGLA VRUĆA"

Izvor: Blic, 17.Jan.2020

Đorđe Lacković (25) iz Klena kod Bogatića, koji je optužen za brutalno prebijanje svoje tadašnje devojke Ivane Filipović (23), priznao je juče krivicu na glavnom pretresu u Osnovnom sudu u Novom Sadu, ali je negirao navode optužnice.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.