Opštinski službenici zloupotrebili službeni položaj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2010, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opštinski službenici zloupotrebili službeni položaj

NOVI SAD -

Vrbaska kriminalistička policija podnela je krivične prijave protiv trojice opštinskih službenika i radnika suda, zbog osnovane sumnje da su zloupotrebili službeni položaj na štetu kompanije Karneks, saopšteno je danas iz policije.

Krivičnom prijavom su, kako je navedeno u policiji, obuhvaćeni arhivar u Sudskoj jedinici u Vrbasu Dragan E. (53), načelnik i radnik Službe za katastar i nepokretnosti Spasoje A. (45) i Vladimir B. (46) i radnik Direkcije za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izgradnju Vrbas Predrag Đ. (45).

Oni se terete da su potpisali ugovore o delu sa preduzećem Karneks, a da su obaveze iz tih ugovora ispunjavali zahvaljujući svojim pozicijama i pristupu podacima i resursima u organima i službama u kojima su zaposleni.

"Krajnji cilj tih poslova bio je dokazivanje prava vlasništva Karneksa na poljoprivrednom zemljištu, a ova firma im je, zauzvrat, platila različite svote novca", navedeno je saopštenju.

U policiji dodaju i to da su Dragan E. i Vladimir B. dobili oko 700.000 dinara, Spasoje A. oko dva miliona, a Predrag Đ. oko 1,4 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Krivične prijave protiv 22 osobe zbog privrednog kriminala

Izvor: Blic, 24.Nov.2010, 22:25

Crnogorska policija saopštila je danas da je podnela krivične prijave protiv 22 osobe iz Berana, Rožaja i Plava, osumnjičene za krivična dela iz oblasti privrednog kriminala. ..Kako je saopšteno, veći broj osoba je u bekstvu, a jedan broj osumnjičenih su, uz krivičnu prijavu, predati istražnom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.