Opštinama u Vojvodini više od devet miliona dinara za javnu politiku

Izvor: Radio 021, 13.Jul.2018, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opštinama u Vojvodini više od devet miliona dinara za javnu politiku

Trinaest lokalnih samouprava u Vojvodini dobilo je subvencije Pokrajine za poboljšanje javnih politika i upravljačkih kapaciteta.

Rešenja o subvencijama potpisao je, na osnovu rezultata dva konkursa, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj Ognjen Bjelić.

Od ukupno 9,6 miliona dinara, 8,5 miliona dobile su opštine Irig, Opovo, Sečanj, Žitište, Kula, Bačka Palanka, Žabalj, Novi Bečej i Gradu Sremska Mitrovica.

Bjelić je naglasio da su bespovratna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sredstva izdvojena kako bi se ove lokalne samouprave podstakle u upravljanju sopstvenim razvojem kroz pripremu i primenu dokumenata razvojnog planiranja, te dokumenata javne politike. Rezultat toga biće usvojeni strateški planovi razvoja, sektorske strategije i izrađeni ili revidirani akcioni planovi u jedinicama lokalne samouprave sa teritorije Vojvodine.

Preostala sredstva, u vrednosti većoj od milion dinara, usmerena su opštinama Srbobran, Kanjiža, Sombor, Irig i Bač, a služiće za realizaciju projekata koji podstiču razvoj i unapređenje administrativnih, radnih i upravljačkih kapaciteta.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.