Oprez! Evo kako prevaranti iz lažnih kompanija pljačkaju penzionere

Izvor: Luftika.rs, 18.Apr.2021, 15:37

Oprez! Evo kako prevaranti iz lažnih kompanija pljačkaju penzionere

Penzioneri, posebno oni koji su senilni, stalno su na meti putujućih trgovaca, koji im uvaljuju proizvode po mnogostruko skupljim cenama.
Ono što je problematično, a o čemu svedoči Dušan Stojanović iz Pirota je da često ne ostavljaju kopije ugovora ili račune, koji bi bili dokaz o prevari, tako da ni policija ne može da reaguje.
Njegov tast Đorđe Icić, više puta je bio žrtva takve prevare, poslednji put u četvrtak.
– Moj tast je senilan i dementna osoba za šta >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << postoji lekarska dijagnoza i ranije su mu u više navrata uvaljivali razne proizvode na neke silne rate, ali su ostavljali barem račun, pa smo to vraćali.
Nedavno je otplatio “magnetno ćebe” čak 57.000 dinara. Zamislite koliko je to novca za jednog penzionera.
Ovoga puta prodali su mu masažer “siacu” koji inače vredi 2.000 dinara za 38.400 dinara! Nismo mogli da verujemo kada nam je rekao – priča očajan Dušan.
On objašnjava da je famozni masažer ugovorom kupljen na otplatu na 24 meseca, a mesečna rata je 1.600 dinara.
Njegovom tastu su dali da potpiše dva primerka ugovora, ali su oba odneli, a ostavili mu masažer.
FOTO: Direktno/S. M. – Kada sam čuo, odmah sam otišao u policiju, ali mi je rečeno da ne mogu ništa da urade, jer nemamo ugovor, niti račun. Uopšte ne znam ni koja je firma, jer nema nikakvih podataka na proizvodu i kutiji.
Išao sam i u PIO fond, ali su mi i tamo rekli da su nemoćni. Sramota je šta se radi i kako se varaju ionako siromašni penzioneri – zaključuje Stojanović koji nema nameru da odustane dok ne istera stvari na čistinu.
Kako dodaje, njegova supruga, koja svakodnevno obilazi oca nekoliko puta je zaticala te prodavce.
Uvek ih istera, objasni im da je njen otac dementan, ali ne može da bude pored njega dvadeset i četiri časa.
– Uvek se pojavljuju isti ljudi, ali rade za različite firme, voze druga kola i nisu iz Pirota.
Supruga je na svom Fejsbuk profilu objavila ovu priču i neverovatno je koliko ljudi se javilo sa sličnim problemom. Ova pljačka mora nekako da se zaustavi – rešen je sagovornik portala Direktno.
Ranije su penzionere zvali telefonom, zakupljivali neki restoran, pa im tamo uz ručak, ili večeru držali prezentaciju i onda prodavali proizvode po basoslovnim cenama.
Sada idu od kuće do kuće, ali kao već izverzirani prevaranti, odlično znaju koga da vrbuju.
Ugovore koje penzioneri potpišu nose u filijale PIO fonda i onda im se od ionako premalih penzija odbijaju i rate za ove proizvode.
Kineski Del Boj prodavao kiselu vodu kao vakcinu, nepoznato gde je završilo 58.000 doza

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.