Oni su dokaz da golf nije samo za matorce

Izvor: 24sata, 09.Sep.2014, 01:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oni su dokaz da golf nije samo za matorce

Novosađani Jelena Lainović i Marko Jokić su juniorski prvaci Otvorenog prvenstva Srbije u golfu. To znači da su, osim domaćih igrača, pobedili i brojne strane takmičare koji su došli u Beorgad na turnir, pa ih sa pravom možemo časti i sa - internacionalni šampioni!

RUPA - Završavati osnovnu školu i trenirati golf u Srbiji poprilično je retka situacija, jer pored samo dva terena - u Žablju i Beogradu - većina ljudi ovaj sport smatra za nešto što rade „bogati i >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << stariji ljudi“. Međutim, Jelena i Marko, kao uspešni sportisti Golf kluba “Centar” iz Žablja, ruše ove predrasude. A golf, kažu, vole jer nudi „stalno nadmetanje s koncentracijom i mogućnost da uvek vidiš nešto novo“.

- Igrala sam u starijoj kategoriji do 18 godina, gde je konkurencija bila jaka, no na kraju sam ubedljivo pobedila za 10 udaraca više od drugoplasirane. Tata me pre pet godina odveo na golf i tako je sve počelo. Volim da uživam u prirodi i terenima. Obično igram u Žablju jer nam je to bliže od Beorgada - kaže Jelena.

Jelena Lainović

Iako nam mlada šampionka ovu igru jednostavno objašnjava rečenicom „da sa što manje udaraca loptica uđe u rupu“, golf je sport sa najopširnijim pravilima na svetu. Zbog prirode, velikih terena i lokalnih varijacija, pravila ove igre ni posle pet vekova, od kada su ustanovljena, nisu konačna. Zato svake četiri godine sada već obimna knjiga pravila izlazi u - proširenom izdanju.

Jelena Lainović

Tako je i Marko na minulom prvenstvu napravio kuriozitet kada je odigrao „hole in one“ na 11. rupi.

Jovana Ćurčić

- Volim što se igra glavom i što uvek moram da sam maksimalno skoncentrisan. Pokušali smo da napravimo i školske lige kako bi omasovili ovaj sport, ali to još nije zaživelo. Ipak, golf ne igraju samo penzioneri kako svi misle - kaže Jokić, pobednik u domaćoj i u internacionalnoj konkurenciji do 15 godina, osvajač juniorske lige Srbije u kojoj i ove sezone vodi.

Jovana Ćurčić

Još dva člana “Centra” ostvarila su u Beogradu zapažen uspeh - Puniša Plazina bio je treći (do 18 godina), kao i Jovana Ćurčić kod dama.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.