Oni koji imaju sestru su optimističniji?

Izvor: Radio 021, 18.Dec.2017, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oni koji imaju sestru su optimističniji?

Istraživanje koje su sproveli naučnici sa Univerziteta De Montfont i Univerziteta Ulster pokazalo je da su ljudi koji imaju sestru srećniji i optimističniji.

U istraživanju je učestvovala 571 osoba starosti između 17 i 25 godina, a rezultati su pokazali da osobe koje imaju sestru imaju uravnoteženiji stil života.

Istraživanje je pokazalo i da su osobe koje imaju sestru emotivno stabilnije, jer žene ohrabruju razgovore o emocijama što, ističu naučnici, pozitivno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << utiče na mentalno zdravlje.

Profesor Toni Kesidi, koji je pomogao realizaciju ove studije, rekao je kako sestre podstiču otvorenu komunikaciju i koheziju u porodici, dok braća imaju suprotan efekat.

"Izražavanje emocija je važno za dobro psihološko zdravlje, a sestre u porodici utiču na to. Dečaci, po prirodi, ne pričaju mnogo o emocijama. S druge strane, devojke su tome sklone", rekao je Kesidi.

Rezultati studije koju su sproveli naučnici s Univerziteta Brigham Young pokazali su da nas sestre čine boljim osobama. Istraživači ističu da i imati brata ima brojne prednosti.

Autor: Klix.ba

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.