Izvor: Radio 021, 30.Nov.2019, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omladina DS-a u centrali stranke, traži poništavanje odluke o raspuštanju

Omladina Demokratske stranke došla je u centralu stranke u Beogradu, nakon što je Predsedništvo DS ranije raspustilo omladinski klub DS i više beogradskih odbora, saznaje N1.

Predstavnci Demokratske omladine su u stranačkim prostorijama i čekaju da im se obrati i predsednik DS Zoran Lutovac od kojeg, kako kažu, traže razgovor i dijalog.

Jedna od članica Demokratske omladine, Aleksandra Božić rekla je da su zatečeni današnjom odlukom i najavljuju žalbu Staturanoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << komisiji DS. Podršku omladini podržili su i pojedini narodni poslanici, pa su tako ispred stranačkih prostorija bili Balša Božović i Aleksandra Jerkov.

"Ono što je glavni problem u celoj ovoj situaciji jeste da je ova odluka donešena jednostrano. Od trenutka kada su raspisani izbori za kongres demokratske omladine smo više puta pokušali da stupimo u kontakt s predsednikom stranke i ni na jedan način nam nije izašao u susret i porazgovarao s nama. Tako da nas je prilično zatekla ova odluka i mi ne znamo koji je razlog. Neposredno pre održavanja kongresa postojala su dva potencijalna kandidata, jedan kandidat koga je podržavao predsednik DS nažalost nije uspeo da skupi dovoljan broj potpisa delegata da se kandidujem Mi smatramo da je veoma važno da postoji demokratski proces unutar stranke, ali mislim da smo više puta uskraćeni za slobodu mišljenja", rekla je Božić za N1.

Božovič je rekao da je i on zatečen odlukom o raspuštanju. Ukazao je na nedostatak demokratije u DS i izrazio nadu da će rukovodstvo ipak da shvati poruke koje su mu upućene.

Na pitanje šta se dešava u DS on je rekao za FoiNet da su "mladi su uzeli stvar u svoje ruke"

Podsećamo, Predsedništvo Demokratske stranke je, zbog "neposlušnosti", raspustilo više opštinskih odbora stranke u Beogradu, kao i nedavno izabrano rukovodstvo stranačkog podmlatka.

Kako se navodi u saopštenju DS, razlozi za ovu odluku su neaktivnost gradskog odbora, kao i zaustavljanje štetnih praksi koje su Demokratskoj stranci na lokalnim izborima u Beogradu donele, kako kažu, najlošiji rezultat u istoriji stranke i time je stavili na marginu političkog života u Srbiji.

Dodaje se da predstavnici omladine prilikom organizacije izbornog kongresa nisu delovali u skladu sa demokratskim procedurama kojih se, kako kažu, Demokratska stranka beskompromisno drži od svog osnivanja, čime su naneli štetu Demokratskoj omladini i stranci.

Grupa članova DS napustila je ranije danas sednicu Glavnog odbora i pre njenog završetka negodujući što su u odlučivanju o tačkama dnevnog reda u raspravi učestvovali gosti koji nisu članovi DS-a. Među demokratama koji su napustili sednicu su Branislav Lečić, Aleksandra Jerkov, Balša Božović, Radoslav Milojičić Kena, kao i bivši ministar Slobodan Milosavljević.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.