RFZO: Oko 7.000 dece već vakcinisano HPV vakcinom

Izvor: B92, 30.Avg.2022, 14:36

RFZO: Oko 7.000 dece već vakcinisano HPV vakcinom

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) objavio je danas da je u poslednja tri meseca, od kada je omogućeno vakcinisanje HPV vakcinom o trošku RFZO, vakcinisano oko 7.000 dece barem jednom dozom devetovalentne HPV vakcine.

Kako je navedeno, najviše vakcinisane dece je uzrasta od 15 do 16 godina.

Naglašeno je da se dodatne količine vakcine, kontinuirano isporučuju u skladu sa potrebama, tako da su obezbeđene količine za svu decu koja su već započela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vakcinaciju i za sve one koji budu tek budu želeli da se vakcinišu.

Vakcinacija se sprovodi u domovima zdravlja i potrebno je obratiti se izabranom lekaru u domu zdravlja.

Podseća se da se radi o vakcini koja je preporučena, a ne obavezna, što znači da će je primiti samo oni koji to budu želeli.

O trošku države mogu da se vakcinišu devojčice i dečaci uzrasta od devet do 19 godina, pre prvog seksualnog odnosa, a u skladu sa Pravilnikom o obaveznoj i preporučenoj imunizaciji.

Kod dece do 14. godine primenjuje se u dve doze, prva nulta doza, druga nakon šest meseci, a u slučaju tri doze (14 godina i stariji) prva nulta doza, druga nakon dva meseca i treća nakon šest meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RFZO: Oko 7.500 dece vakcinisano HPV vakcinom o trošku države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2022

U poslednja tri meseca, od kada je omogućeno vakcinisanje HPV vakcinom o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO), do sada je oko 7.500 dece vakcinisano barem jednom dozom...Najsavremenijom devetovalnetnom HPV vakcinom vakcinisano je oko 3.500 dece uzrasta do 14 godina, dok je 4.000...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.