Izvor: Radio 021, 21.Jan.2019, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odžaci: "Hipol" u stečaju ponuđen u zakup

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je poziv za zakupe proizvodnih kapaciteta za proizvodnju polipropilena "Hipol" AD iz Odžaka, u stečaju.

Ugovor o zakupu podrazumeva izdavanje proizvodnih kapaciteta sa kompletnom nepokretnom i pokretnom imovinom za proizvodnju polipropilena koji se proizvodi i prodaje pod robnim žigom "Hipolen P" i ostalih proizvoda.

Ponuda za zakup proizvodnje "Hipola" mora sadržati mesečni iznos zakupnine, a depozit za učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u ovom postupku zakupa iznosi 12 miliona dinara.

Kako je navedeno u oglasu, minimalna količina proizvodnje polipropilena mesečno mora biti 1.000 tona, a ponuđač je u obavezi da u proizvodnji angažuje 221 radnika koji su na dan 31. decembra prošle godine bili zaposleni u "Hipolu".

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 1. februar, kada će u prisustvu komisije i Odbora poverilaca "Hipola" ponude biti i otvorene.

Privredni sud u Somboru doneo je krajem 2016. godine rešenje o otvaranju stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom "Hipol" zbog trajne nesposobnosti plaćanja.

Ovaj nekadašnji hemijski gigant, osnovan 1976. godine, danas broji oko 200 radnika.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.