Održan protest protiv nošenja krzna

Izvor: S media, 16.Jan.2010, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan protest protiv nošenja krzna

Aktivisti udruženja Prijatelji životinja u Srbiji održali su danas u centru Novog Sada performans "Krzno smrdi" - protiv nošenja krzna.

Upadljivo obučeni, sa gas maskama i lancima, aktivisti su vukli krvave bunde želeći da na taj način ukažu na ubijanje životinja zbog krzna i osude korišćenje odeće napravljene od njega.

Aktivisti udruženja poručili su da krzno "smrdi" jer zbog njegovog korišćenja svake godine u svetu umre više od 70 miliona životinja. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Zbog krzna izumiru životinjske vrste, zagadjuje se okolina, troše se dragoceni prirodni resursi, a uzgoj životinja za krzno znači dugotrajnu patnju živih bića.

Prijatelji životinja su pozvali gradjane da potpišu peticiju za zabranu uzgoja životinja za krzno, kako bi se i Srbija pridružila zemljama koje su to učinile, a medju kojima su Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Austrija i Velika Britanija.

"Danas kada postoji raznolikost materijala i odevnih predmeta, kao i metode izrade vlakna koja su imitacija životinjskih dlaka od kojih se izradjuju ekološka krzna, nošenje životinjskog krzna je potpuno nepotrebno i neoprostivo", poručili su učesnici performansa.

Kako je najavljeno, današnja akcija je prva u nizu koju će Prijatelji životinja organizovati u gradovima u Srbiji zbog okrutnosti nad životinjama.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.