Izvor: Radio 021, 08.Dec.2018, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan i protest protiv javnih izvršitelja

Predstavnici Združene akcije "Krov nad glavom" i Efektive održali su danas u Beogradu protest protiv javnih izvršitelja.

Nekoliko desetina aktivista okupilo se na Bulevaru oslobođenja, ispred jednog od hotela u kojem se održava redovna Skupština javnih izvršitelja Srbije.

Združena akcija "Krov nad glavom" i Efektiva pozvali su građane da na Skupštini javnih izvršitelja zatraže da "polože račune za svoje privatno bogaćenje na štetu javnog interesa". >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Oni tvrde da su na protest pozvali sve koji su bili mete njihove pljačke – sve koji su izgubili svoje stanove i one kojima se otimaju plate i penzije, kako bi organizovano rekli NE prisilnim iseljenjima i promenili zakon koji ih omogućava.

"Razlog protesta? Pa izvršitelji su se danas okupili ovde da proslave svoje poslovne uspehe ove godine, a mi smo došlli da im kažemo šta mislimo o tim, kako oni kažu, poslovnim uspesima. To nisu poslovni uspesi, to su uspesi kriminala, korupcije, sprege s podzemljem, malverzacije i prevare", izjavio je aktivista "Krova nad glavom" Miloš Injac.

Kako je rekao, njihova želja je da pošalju poruku "da rade na tome, da prate rad izvršitelja i da će otkriti svaku malverzaciju". S druge strane, iz Komore javnih izvršitelja Srbije tvrde da oni postupaju po zakonu iz 2015. godine i da su sve odluke potvrđene na sudu.

"Izvršitelji ništa ne oduzimaju, oni sprovode odluke pravosudnog sistema Srbije i vraćaju imovinu izvršnom poveriocu, jer su sudovi odlučili da je to imovina izvršnog poverioca. Ništa se od dužnika ne oduzima, imovina se vraća zakonitom imaocu", navodi Aleksandra Trešnjev iz Komore javnih izvršitelja.

Jedan od glavnih zahteva okupljenih građana jeste da se promeni Zakon o izvršenju. Kako su za N1 potvrdili iz "Krova nad glavom", prema njihovim informacijama, trenutno je ugroženo više od 60 porodica.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.