Izvor: Radio 021, 25.Apr.2021, 17:47

Odobren novac za još 20.000 turističkih vaučera

Interesovanje za turističke vaučere za odmor u Srbiji je veliko, pa je prvih 100.000 odobrenih za ovu godinu podeljeno već početkom februara.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović navodi da je, prema informacijama koje ima, rebalansom budžeta opredeljeno još sto miliona dinara, što je dovoljno za 20.000 vaučera. Po vaučeru se daje 5.000 dinara, pa ukupna suma za ovogodišnje vaučere iznosi 600 miliona dinara.

Labović kaže da se još ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zna kada će početi podela dodatnih vaučera i ističe da je veliko i interesovanje onih koji vaučere primaju.

"Za prijem vaučera javilo se čak 1.848 objekata, a najveći broj njih se nalazi u Sokobanji, zatim u Vrnjačkoj Banji. Veliko je bilo interesovanje i kada je reč o Zlatiboru, Kopaoniku, Prolom Banji, Lukovskoj Banji", kaže Labović, uz ocenu da je očigledno da su vaučeri opravdali svoje uvođenje.

"Pre ove mere subvencionisanja odmora u Srbiji, imali smo stagnaciju, čak i pad a sada beležimo povećanje broja noćenja domaćih turista", naglašava.

Ukazuje i da je, s obzirom na to da je 2020. godina napravila ozbiljne posledice po turizam, kako u našoj zemlji, tako i u celom svetu, domaći turizam donekle kompenzovao ukupan gubitak koji bi se dogodio da nismo imali veliko interesovanje domaćih turista za odmor u Srbiji.

Za turističke vaučere mogu da se prijave penzioneri, zaposleni sa primanjima manjim od 70.000 dinara, kao i studenti.

Neophodan preduslov za prijavu za vaučer jeste rezervacija za minimum pet noćenja.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.