Izvor: Radio 021, 22.Nov.2019, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo iseljenje porodice Kocić iz stana na Vračaru

Združena akcija "Krov nad glavom" saopštila je da je sprečeno iseljenje porodice Kocić iz stana u Ulici Maksima Gorkog 95.

Oni su dodali da su izvršitelju i policiji podrška bili i pripadnici privatnog obezbeđenja, "koji su pretili novinarima, aktivistima i okupljenim gradjanima".

Jedan od pripadnika privatnog obezbeđenja Miljan Vidović, u medijima je prepoznat kao profesionalni kik bokser i lice u bekstvu, naveli su u saopštenju i dodali da policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nije reagovala na izrečene pretnje.

Pošto je iseljenje odloženo, pomenuti Vidović i još nekoliko nepoznatih osoba kružili su oko zgrade, zbog čega su aktivisti odlučili da ostanu uz porodicu Kocić, za slučaj da se vrate i odluče da dalje zastrašuju porodicu.

Dodaje se da se, zbog najavljenog iseljenja, Predrag Kocić onesvestio i pao. "Odvezen je u Hitnu pomoć, gde je konstatovano da mu je naprsla lobanja i druge povrede", piše u saopštenju.

Kako "Krov nad glavom" navodi, iseljenje porodice Kocić zakazano je "pošto je njihov jedini dom vredan 127.000 evra prodat na licitaciji za 25.000 evra, uprkos brojnim nepravilnostima".

"Nakon što je dug kamatama uvećan skoro četiri puta, sudski izvršitelj je doneo odluku o prodaji stana iako po starom Zakonu o izvršenju i obezbeđenju to sme da učini samo sudija", navodi "Krov nad glavom" u saopštenju.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.