Izvor: Radio 021, 23.Jan.2019, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložena evakuacija sela Jasenovik, nema uslova za pretakanje amonijaka

Iako je tokom dana najavljeno da će evakuacija stanovnika sela Jasenovik kod Niša početi sutra ujutru, kako bi se bezbedno uklonile cisterne sa amonijakom koje su sletele zajedno sa dva vagona u subotu uveče u tom selu, Gradski štab za vanredne situacije Niša saopštio je da se nisu stekli uslovi za bezbedno pretakanje ove opasne materije.

Zbog toga blizu 400 meštana, ipak, ostaje kod kuće.

"Kada štab bude procenio da je sve učinjeno i da situacija može biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sanirana, biće naložen početak evakuacije i meštani će o tome biti obavešteni na vreme", saopšteno je iz kabineta niškog gradonačelnika Darka Bulatovića.

Da nema ništa od evakuacije na koju su se spremali za sutra ujutru, potvrdio je i predsednik MZ Jasenovik Zoran Jovanović.

Njima je, kaže, javljeno da se čitava akcije odlaže, jer nije sve spremno za bezbedno pretakanje i odvoz amonijaka koji se nalazi u izvrnutim cisternama. Dodaje da je danas u selu bio i predsednik opštine Pantelej i ostali nadležni koji su napravili spisak meštana, kako bi ih sve poslali na bezbedne lokacije.

Jedna od njih trebalo bi da bude Osnovna škola "Mika Antić" u Nišu.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.