Izvor: Luftika.rs, 04.Nov.2021, 14:18

Odbronici u Rekovcu jednoglasno glasali protiv kopanja litijuma na teritoriji njihove opštin

Na današnjoj sednici SO Rekovac svi odbornici su glasali za stopiranje daljeg istraživana litijuma i bora na teritoriji opštine Rekovac.
“Danas je na sednici SO Rekovac jednoglasno doneta odluka da se po skraćenom postupku pristupi izradi izmene i dopune Prostornog plana opštine Rekovac u cilju stopiranja daljeg istraživanja i eventualne eksploatacije litijuma, bora i prateće asocijacije minerala na teritoriji opštine Rekovac. Ovo je mali, veoma značajan korak u našoj borbi, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << i dalje treba budno motriti da se ta odluka zaista i sprovede, kao i šta se dešava na terenu. Takođe, važno je da svi shvate da se moraju braniti i ostala ugrožena područja, Loznica pre svega! Nema odustajanja!”, objavljeno je na FB grupi “Neko brine za Levač”.
Prvo istraživanje litijuma na teritoriji Rekovca odobreno još 2017. godine, ali su Rekovčani to saznali tek ove godine.
Iz tog razloga, došlo je do pobune koja je kulminirala organizovanjem protesta 3. septembra, a 23. oktobra žitelji Dragova sprečili su pristup zemljištu za nenajavljeno rudarsko istraživanje.
U Rekovac su danas stigli predstavnici ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastukture, a kojim povodom nije poznato.
U Rekovac su stigli predstavnici min. građevinarstva, saobraćaja i infrastukture. Kojim povodom, ne znamo. Slučajnost u koju ne verujemo. Sednica Supštine je u toku.@zaklina_prva @OsmehSaStavom @pajaoliver pic.twitter.com/cENMfnB2k7
— MIROLJUB POPOVIC (@MIROLJUBPOPOVI1) November 4, 2021

Kada “Jaroslav Černi” ode u ruke privatnika živećemo kao u “Rio Tinto” reklami

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Odbornici SO Rekovac jednoglasno protiv istrazivanja litijuma

Izvor: PrviPrviNaSkali.com, 04.Nov.2021

Na danasnjoj sednici Skupstine opstine Rekovac u kojoj vecinu cine odnornici SNS-a i SPS-a, jednoglasno je odluceno da se u toj opstini prekine sa istraznim radnjama za iskopavanje litijuma i bora, saznaje nas portal. .Prvobitno, odbornici Rekovca nisu ni planirali da na sednici razmatraju istrazne...

Nastavak na PrviPrviNaSkali.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.