Odbornici u petak o radu novosadskih preduzeća i ustanova

Izvor: Radio 021, 06.Jun.2017, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbornici u petak o radu novosadskih preduzeća i ustanova

Odbornici Skupštine grada će na sednici u petak, 9. juna, pretežno raspravljati o izveštajima o radu gradskih preduzeća i ustanova u 2016. godini.

Na dnevnom redu je preko 20 tačaka. Izvesno je da će se razmotriti kako su radile sve kulturne i zdravstvene ustanove u prošloj godini, a za sada najmanje ima izveštaja o poslovanju javnih preduzeća i očekuje se da oni budu dodati pre same sednice.

Takođe, pred odbornicima će biti izmene programa rada "Vodovoda" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za ovu godinu, kojim se dodaje odredba oko zapošljavanja u kojoj se navodi da će se ljudi za privremene poslove sada angažovati preko agencije.

Na dnevnom redu su i dugoročni i srednjoročni planovi poslovne strategije i razvoja GSP-a, "Puta" i "Parking servisa" do 2026. godine. Međutim, iz ovih planova se skoro ništa ne može saznati o tome šta se konkretno planira u ova tri preduzeća u narednih 10 godina, jer se u dokumentu nalaze opšte formulacije o daljem razvoju preduzeća, koje se mogu primeniti na bilo koju firmu na svetu. Tako se čini da su urađeni samo radi forme, a ne da bi se postavili strateški planovi razvoja.

Iako se pominjalo da će se na ovoj sednici naći i rebalans budžeta, izvesno je da se to neće desiti i da će on možda biti na sednici krajem juna.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.