Od vrućine umrlo 65 Pakistanaca

Izvor: Radio 021, 22.Maj.2018, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od vrućine umrlo 65 Pakistanaca

Toplotni talas koji je prethodna tri dana pogodio Pakistan usmrtio je 65 osoba u gradu Karači na jugu te zemlje, a broj žrtava bi mogao da bude i veći ukoliko se temperature zadrže, saopštili su zvaničnici.

Kako se navodi, vrućine od 44 stepena i više pogodili su taj deo Pakistana baš u vreme Ramazana, kada većina muslimana ne jede i ne pije preko dana.

U fondaciji Edi, koja se bavi pružanjem usluga mrtvozornika i hitne pomoći, saopštili su da je 65 osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << preminulo od toplotnog udara u Karačiju, a većina žrtava su bili fabrički radnici poreklom iz siromašnih četvrti tog grada.

"Oni su radili blizu grejača i bojlera u fabrici tekstila", navela je fondacija.

Očekuje se da će u Pakistanu do četvrtka biti temperature preko 40 stepeni.

Pakistan je 2015. godine pogodio toplotni talas tokom koga je preminulo najmanje 1.300 osoba.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.