Izvor: Luftika.rs, 05.Mar.2021, 18:13

Od subote u 12 do ponedeljka u 6 sve se zatvara osim prodavnica, pumpi i apoteka

Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv koronavirusa doneo je odluku da od subote (6. mart) u podne do ponedeljka u 6 (8. mart) ujutru ne radi ništa osim prodavnica, apoteka i pumpi, saopštio je epidemiolog Predrag Kon.
Takođe, od ponedeljka sve srednje škole prelaze na onlajn nastavu.
Na skijalištima i planinama neće raditi ništa što je povezano sa kafićima, nikakve prodavnice, naveo je Kon.
Kon je rekao da će pozorišta moći da rade do 21 sat, pijace će raditi, sportski >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << događaji će biti bez publike, “a ostalo neće moći”. “Gde god su namirnice u pitanju, to će raditi”, rekao je Kon.
On je dodao da će u ponedeljak sve raditi normalno, a na sledećoj sednici Kriznog štaba u utorak odlučiće se o novim merama.
Kon je prethodnih dana govorio da je epidemiološka situacija u Beogradu katastrofalna i da će tražiti zatvaranje svih kafića i restorana na najmanje sedam dana, a posle današnje sednice novinarima je rekao da ne istupa kao član medicinskog dela Kriznog štaba, već celog Kriznog štaba, i da je tu da saopšti ono što je odlučeno.
“Šta je bilo iza vrata, ostavljam za taj događaj. Sasvim sigurno da je bilo razmena mišljenja, ponekad i energičnih. Rezultat toga je da imamo ovo što vam sada prenosim. Nastavićemo da razgovaramo”, naveo je Kon, a preneo 021.
Pozvao je građane da se vakcinišu, jer je “dugotrajno zatvaranje izgleda teška opcija za Srbiju”, ali je dodao i da je nemoguće ne reagovati na pojačnu aktivnost virusa.
On je naveo da će se vakcinacija nastaviti svojim tokom i da je to najvažnija preventivna mera, koja je važnija od bilo kakvog zatvaranja.
“Mi ulazimo u sledeću fazu vakcinacije, tako da će biti pozivanja građana sve više i više iz jednostavnog razloga što samo ta barijera imuniteta može ovo da zaustavi”, istakao je Kon tokom obraćanja medijima.
Struko, gde ste bili pre 4 meseca da zatvarate?

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od subote u podne do ponedeljka u 6 ujutru ne radi ništa osim prodavnica, apoteka i pumpi

Izvor: Radio 021, 05.Mar.2021

Krizni štab doneo je odluku da od subote u podne do ponedeljka u 6 ujutru ne radi ništa osim prodavnica, apoteka i pumpi, saopštio je epidemiolog Predrag Kon...Od ponedeljka na onlajn nastavu prelaze sve srednje škole...Na skijalištima i planinama neće raditi ništa što je povezano sa kafićima,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.