Od radnice tražili da vrati 3.000 dinara, tužila ih i dobila 167.000 dinara

Izvor: Radio 021, 22.Okt.2018, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od radnice tražili da vrati 3.000 dinara, tužila ih i dobila 167.000 dinara

Prokupačka opšta bolnica moraće jednoj zaposlenoj radnici po presudi suda da isplati 167.000 dinara zbog isplaćenih 3.000 dinara za prekovremeni rad.

Ono što je zanimljivo je da je sve krenulo od 3. 000 dinara koji su Ivani Perić, zaposlenoj u opštoj bolnici "Dr Aleksa Savić", isplaćeni za prekovremeni rad u avgustu 2015. godine, navodi portal Prokuplje na dlanu.

Godinu dana kasnije, Perićeva je dobila rešenje da taj novac treba da vrati tako što će da joj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se odbije od plate. Nije potpisala to rešenje, već se obratla advokatu i podnela je tužbu protiv bolnice.

Prvostepeno je sudija Osnovnog suda Olgica Pajević odbacila njenu tužbu. Perićeva se žalila Apelacionom sudu u Nišu i ovaj sud je odlučio da je ta žalba osnovana i naložio da se ponovi postupak. U drugom slučaju, presuđeno je u korist Perićeve.

Autor: Prokuplje na dlanu

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.