Izvor: Radio 021, 03.Jan.2020, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od početka godine četvoro poginulo u vožnji, građani masovno voze pijani

Tokom prva tri dana ove godine dogodile su se četiri saobraćajne nesreće u kojima su živote izgubile četiri osobe.

Osim alkohola, razlog nesreća bila je prebrza vožnja jer je dolazilo do sletanja vozila sa kolovoza, mada su posledice mogle da budu manje da su korišćeni bezbednosti pojasevi, kažu za TV Pink u saobraćajnoj policiji.

Dodaju i da je tokom novogodišnjih praznika otkriveno je 400 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je njih 25 vozilo u stanju potpune alkoholisanosti, odnosno sa više od 2,5 promila alkohola u krvi.

U Beogradu je otkriveno 70 takvih prekršaja, a sedam vozača bilo je u stanju potpune alkoholisanosti, dok su dva bila pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Najviša izmerena vrednost alkohola od 3.19 promila zabeležena je u Požarevcu i vozač je kod prekršajnog sudije osuđen na 45 dana zatvora i odmah je upućen na izdržavanje kazne.

Saobraćajna policija je apelovala na građane da tokom predstojećih božićnih praznika ne sedaju za volan pod dejstvom alkohola i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.