Od novembra obračun na računima za gas u celosti

Izvor: Novine novosadske, 09.Okt.2012, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od novembra obračun na računima za gas u celosti

gas grejanjeSocijalna mera koja je mnogima pomogla da prežive zimu, sada će preko noći postati problem. Naime, reprogram po kojem je potrošačima gasa bilo omogućeno da 65 odsto računa plate odmah, a 35 odsto tek za šest meseci, odnosno tokom leta, više nije na snazi. Već u novembru računi će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << obračunati u celosti.
U preduzeću “Novi Sad Gas” kažu da reprogram koji je počeo da se primenjuje od oktobra 2008. sada više nije na snazi, jer je Javno preduzeće “Srbijagas” obavestilo sve lokalne distributere da, iz ekonomskih razloga, više nije u mogućnosti da nastavi program odloženog plaćanja.
Posebno treba naglasiti da će već na sledećem računu potrošačima biti obračunato i svo dugovanje, a ako se računi ne izmire na vreme, u skladu sa praksom, uslediće isključenja.
Još jedan problem, na koji upozoravaju energetičari jeste činjenica da će mnogi građani sa grejanja na gas preći na struju, što zemlji koja uvozi električnu energiju nikako ne ide u prilog.
 

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.