Od hladnoće u Evropi umrlo više od 50 ljudi

Izvor: Radio 021, 01.Mar.2018, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od hladnoće u Evropi umrlo više od 50 ljudi

Od hladnoće koja je pre nekoliko dana zahvatila Evropu, umrle su 54 osobe.

Od toga 21 osoba umrla je u Poljskoj, šest u Češkoj, pet u Litvaniji, po četvoro u Francuskoj i Slovačkoj, troje u Španiji, po dvoje u Italiji, Rumuniji, Srbiji i Sloveniji i po jedna osoba u Holandiji, Engleskoj i Švedskoj. Medju žrtvama hladnoće su mnogi beskućnici.

Arktičko nevreme nazvano "Zver sa istoka" donelo je najniže temperature ove zime većem delu Evrope, te je i Rim paralisala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mećava, a sneg je pokrio i Veneciju.

U Irskoj dolazeća oluja "Ema" će, kako se očekuje, danas izazvati najveće snežne padavine od 1982. godine i stanovnici se guraju po samoposlugama da se snabdeju namirnicama. "Crveno meteorološko upozorenje" izdato je za jugozapad Engleske i za jug Velsa.

Zvaničnici predvidjaju da bi visina snega mogla da dostigne 50 centimetara uz jak vetar što bi moglo da izazove prekid snabdevanja strujom i poremeti saobraćaj. Britanska meteorološka služba predvidja da će ekstremni vremenski uslovi trajati i narednog vikenda.

Na jugu Francuske jak sneg pada od srede u oblasti Monpelijea gde je prošle noći spaseno 2.000 ljudi zarobljenih u vozilima na putevima.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.