Od danas upis za neraspoređene učenike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2009, 01:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas upis za neraspoređene učenike

NOVI SAD - Dvodnevni upis učenika u gimnazije, četvorogodišnje i trogodišnje stručne škole u prvom roku završio se juče, a u matičnim osnovnim školama objavljen je spisak preostalih slobodnih mesta za upis u drugom krugu.

Neraspoređeni učenici danas podnose prijavu sa listom želja, a konačan raspored po školama i obrazovnim profilima biće objavljen u nedelju, 12. jula, a dan kasnije i upis u popravnom roku.

Upis će oba dana trajati od 8 do 15 sati, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << učenike mogu upisati i roditelji, rodbina ili prijatelji, ukoliko prilože neophodna dokumenta: prijavu za upis, originalno svedočanstvo o završenoj osnovnoj školi, izvod iz matične knjige rođenih (može biti stariji od šest meseci), lekarsko uverenje o ispunjavanju zdravstvenih uslova, ukoliko je potrebno za obrazovni profil za koji se upisuje.

Ministarstvo prosvete upozorilo je srednje škole da ne smeju uzimati novac prilikom upisa u prvi razred, niti prijem nove generacije đaka uslovljavati bilo kakvom materijalnom nadoknadom.

Upis u specijalizovane škole za talentovane učenike završen je u junu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.