Od Vajske do Vukovara novom skelom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2009, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Vajske do Vukovara novom skelom

BAČ - Od 15. novembra ove godine Dunavom će od Vajske (opština Bač) do Vukovara u Hrvatskoj početi da saobraća nova skela, vlasništvo "Hidrotehnike" iz Novog Sada, koja će koštati 7.000 evra mesečno, izjavio je Tanjugu predsednik opštine Bač Tomislav Bogunović

Bogunović je naglasio da je do ove odluke došlo na osnovu dogovora predstavnika opštine Bač, grada Vukovara i holandske ambasade u Beogradu, jer sadašnja skela koja saobraća na ovoj relaciji, vlasništvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Vodogradnje" iz Osijeka, košta mesečno 22.000 evra.

Nova skela će moći da prevozi dva automobila i dvadeset putnika i saobraćaće rekom Dunav do 1. septembra iduće godine.

Od tog datuma bi skelu trebalo da zameni trajekt, čija je izgradnja počela u brodogradilištu u Holandiji.

Izgradnju trajekta finansira Kraljevina Holandija i on će moći da primi dva automobila, ili jedan kamion, i 25 putnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.