Izvor: Radio 021, 07.Jun.2019, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Od 2021. godine od Novog Sada do Beograda vozom će se stizati za pola sata"

Krajem 2021. godine od Novog Sada do Beograda vozom će moći da se stigne za pola sata, rekao je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Mirović je danas sa ministarkom građevinarstva Zoranom Mihajlović obišao radove na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta, na deonici Stara Pazova-Novi Sad. Predsednik Pokrajinske vlade je još dodao da je ovaj projekat veoma značajan za građane u Vojvodini, jer je reč o najvažnijem pravcu koji će povezati Beograd, Staru Pazovu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Inđiju, Sremske Karlovce, Petrovaradin i Novi Sad.

Mihajlović je naglasila da je značajna vest da je na brzoj pruzi Beograd–Budimpešta postavljeno gotovo 17 kilometara novih koloseka pruge, gde će se vozovima ići 200 km/h.

Ona je naglasila da Srbija prvi put gradi brzu prugu.

"Ova pruga od Beograda do Budimpešte je veoma značajna za Srbiju i njene građane. Radimo je sa partnerima iz NR Kine, a na najtežoj deonici radi je jedna od naboljih svetskih kompanija RŽD iz Rusije", naglasila je Mihajlović.

Radovi ne otvorenoj pruzi Stara Pazova-Novi Sad vredni su 247,9 miliona dolara, a izvodi ih ruska kompanija RŽD Internešnal.

Predviđeno je da deonica bude završena do kraja decembra 2021. godine. Modernizacija i izgradnja dvokolosečne železničke pruge uključuje i izgradnju tunela i vijadukta "Čortanovci".

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Krajem 2021. godine vozom iz Novog Sada do Beograda za pola sata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2019

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas zajedno sa potpredsednicom Vlade Srbije i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović radove na izgradnji brze pruge Beograd–Budimpešta, na deonici Stara Pazova–Novi Sad...Predsednik Mirović je izrazio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.