Izvor: Radio 021, 20.Nov.2019, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 1. marta stroži uslovi za odlazak u Nemačku

Provera znanja nemačkog jezika i uvođenje starosne granice za stanovnike Zapadnog Balkana koji bi da emigriraju u Nemačku novine su Zakona o emigraciji čija će primena početi 1. marta 2020. godine, kažu u Nemačko-srpskoj privrednoj komori.

Direktor Nemačko-srpske privredne komore Martin Knap rekao je da će stanovnicima Zapadnog Balkana biti dosta teže da odu u Nemačku jer, dodaje, više neće uživati priviligije u odnosu na stanovnike drugih delova sveta. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Naveo je da će ubuduće znanje nemačkog jezika stanovnika Zapadnog Balkana koji bi da odu u Nemačku morati da bude na visokom nivou, što ranije nije bio slučaj. Takođe, kaže, postojaće starosna granica, koja ranije nije postojala.

Knap, međutim, nije precizirao do koje starosne granice će stanovnici Zapadnog Balkana moći da odlaze u Nemačku, ali je najavio da će o novim rešenjima nemačkog Zakona o emigraciji biti reči u petak, 22. novembra u Beogradu, na konferenciji "Zapadni Balkan i nemačka privreda: Investicije - Dobavljačke inicijative - Mobilnost".

"Na konferenciji u petak želimo da razjasnimo sva pitanja u vezi sa novim zakonom", rekao je Knap i dodao da će na tom skupu biti reči o tome kako će ubuduće izgledati procedure.

Kaže i da Nemačka uvodi propis koji će važiti za ceo svet.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.