Očajna majka traži pravdu 4 godine: „Nikolu su izrešetali na 23. rođendan, na kamerama se vidi ubica”

Izvor: Luftika.rs, 24.Jun.2022, 16:59

Očajna majka traži pravdu 4 godine: „Nikolu su izrešetali na 23. rođendan, na kamerama se vidi ubica”

Prošle su četiri godine od kada su ubili mog Nikolu, postupak stoji u mestu, od pravosudnih organa dobijam kontradiktorne informacije u vezi sa dokazima, samo se bol ne smanjuje kako dani prolaze.
Ovim rečima počinje ispovest za Kurir Jadranka Jović, majka Nikole Jovića (23), koga je nepoznati počinilac pre četiri godine izrešetao na rođendan, ispred zgrade u kojoj je živeo sa ocem. Ubistvo se dogodilo 21. februara 2018. u 3 sata iza ponoći, a ubijeni mladić bavio se kik-boksom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> – Te kobne večeri bio je kod mene, celo veče smo pričali i planirali kako da proslavimo njegov 23. rođendan. Posle toga je krenuo kući, bio je sa drugom, sa njim je krenuo nazad u stan kod oca – priča Jadranka:
– U povratku je svratio do trafike. Kupio je dva piva i cigare, verovatno je hteo da nazdravi sa ocem pošto mu je rođendan. U blizini zgrade, naišao je na trojicu žandarma, kolege njegovog oca, videli su ga i znali su ko je on.
FOTO: FACEBOOK / PRIVATNA ARHIVA – Nikolu su pogodili nekoliko puta u noge. Sutradan su njegovo telo našli, imao je podvezane rane, što znači da nije ubijen odmah nego da je iskrvario. Već četiri godine se borim za istinu, ali čak nema ni osumnjičenog – objašnjava žena:
– Trojica tih policajaca nisu dobili nikakve kazne, iako se na snimcima jasno vidi da su bili tu oko vremena pucnjave, odmah potom su se sklonili odatle, pa su se posle 15 minuta vratili gde se sve dogodilo. Da nesreća bude veća, ujutru su došli da nam izjave saučešće i rekli da su vest saznali iz medija, dok se na snimcima vidi da su bili tu, da su tražili nešto sa lampama posle ubistva. Očigledno je da nešto skrivaju, ali ne znam šta.
Vidi se kako trči Jadranka za Kurir objašnjava kako od tužilaštva dobija kontradiktorne informacije.
– Prvo su mi rekli kako nemaju snimke, iako ih ja lično posedujem, sa većine lokalnih kamera. Na svakoj od njih se vidi ubica, na nekima kako dolazi, a potom pucnjave vidi se kako trči. Posle nekog vremena rekli su da su dobili snimke, ali da ne mogu da identifikuju ubicu.
Nesrećna majka kaže da ipak ne gubi nadu da će saznati istinu i otkriti ko joj je i zbog čega ubio sina, prenosi Blic.rs.
Istraga se vodi protiv NN lica Iz Višeg javnog tužilaštva u Leskovcu navode da se postupak i dalje vodi protiv NN lica.
– Istraga protiv nepoznatog izvršioca je u toku. Po naredbi Višeg javnog tužilaštva u Leskovcu, Nacionalni centar za kriminalističku forenziku u Beogradu izvršio je veštačenje video zapisa, tačnije veštačenje lica koje je zabeleženo na video zapisima sistema video nadzora. U svom nalazu, veštak se izjasnio da usled veoma lošeg kvaliteta snimka, noćnog režima snimanja, kao i položaja kamere, nije bilo moguće izvršiti identifikaciju lica zabeleženog na snimcima, jer se ne vidi izgled karakterističnih crta lica niti celokupan izgled telesne konstitucije izvršioca.
Na osnovu brojnih preduzetih dokaznih radnji u dosadašnjem toku postupka, kao i navedenog veštačenja video zapisa, nije utvrđen identitet izvršioca, te se istraga i dalje vodi protiv NN lica – navodi se u odgovoru VJT Leskovac.
Izvor: Blic.rs/Kurir.rs
Ubijao kao tinejdžer, povezan sa atentatom na Mutavog: Ko je izrešetani Šaković?

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.