Izvor: Radio 021, 25.Okt.2020, 19:09

Obrušio se deo plafona zrenjaninskog pozorišta

Glumački salon u zrenjaninskom pozorištu "Toša Jovanović" zatvoren je za upotrebu nakon što se obrušio deo plafona posle obilnih kiša.

Kako navode u zrenjaninskom pozorištu, nema povređenih ali je građevinska inspekcija zabranila upotrebu tog dela zgrade.

Inače, zrenjaninsko pozorište "Toša Jovanović" odavno čeka rekonstrukciju krova za šta su već konkurisali kod Ministarstva kulture.

Kako je list Danas ranije pisao, Ministarstvo kulture >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << opredelilo je i uplatilo gradu Zrenjaninu blizu pet miliona dinara za potrebe rekonstrukcije krova na zgradi pozorišta, no do radova nije došlo niti je raspisana javna nabavka za izvođača radova. Novac koji je uplaćen na račun grada je namenski i ta sredstva se mogu upotrebiti samo u tu svrhu.

Popravka krova neophodna je zbog njegove dotrajalosti i činjenice da je najviše ugrožena velika pozorišna scena, najstarija barokna sala u zemlji.

U toj zoni krov najviše prokišnjava a pored krova, treba da se odrade oluci i opšivke.

Podsetimo da je nedavno otpao i deo plafona u školi u Zrenjaninu, prilikom čega je povređena jedna učenica, o čemu više OVDE.

Autor: Danas, 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.