Oblačno i hladno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jan.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oblačno i hladno

NOVI SAD - U Srbiji će jutro biti hladno, uz umeren i jak mraz i mestimičnu maglu na jugu i jugoistoku, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Tokom dana biće oblačno i hladno, mestimično sa snegom. Obilnih snežnih padavina biće na zapadu, jugozapadu, jugu i jugoistoku.

Na severu Srbije očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Vetar umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od minus 12 do minus pet, najviša dnevna od minus >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << četiri do minus jedan, u Negotinskoj krajini oko dva stepena Celzijusova.

U Beogradu će sutra ujutru povremeno biti slabog snega. Više padavina biće na Košutnjaku, Zvezdari, u Barajevu, na Avali i Kosmaju.

U drugom delu dana dana prestanak padavina i delimično razvedravanje. Vetar slab do umeren severozapadni. Jutarnja teperatura oko minus pet, najviša dnevna oko minus jedan stepen.

U Srbiji će od petka do nedelje u nižim predelima biti maglovito i tmurno, uz umeren i jak jutarnji mraz. U Negotinskoj krajini sunčano. U južnim i jugoistočnim krajevima biće više oblaka mestimično sa slabim snegom.

Od nedelje do srede suvo i malo toplije vreme, ali i dalje ispod proseka za ovo doba godine. Od ponedljka pojačanje jugoistočnog vetra. Od srede jače naoblacenje sa padavinama.

U Beogradu od petka do nedelje suvo, uz umeren i jak mraz i maglu. Od nedelje postepeno razvedravanje. Od ponedeljka pojačanje jugoistočnog vetra i malo toplije vreme, ali će i dalje temperature biti ispod proseka za ovo doba godine. Od srede jače naoblačenje sa padavinama.

Očekivane biometeorološke prilike nepovoljno će uticati na hronične bnolesnike koji mogu osetiti pojačanje uobičajenih tegoba.

Oprez se preporučuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima, kao i osobama s disajnim problemima.

Meteoropatske reakcije će se javljati u formi glavobolje, razdražljivosti i reumatskih bolova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Danas oblačno i hladno

Izvor: Kurir, 08.Jan.2009

BEOGRAD, 8. januara 2009. (Beta) - U Srbiji će ujutru biti hladno, uz umeren i jak mraz i mestimičnu maglu na jugu i jugoistoku, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije. Tokom dana biće oblačno i hladno, mestimično sa snegom. Obilnih snežnih padavina biće na zapadu, jugozapadu, jugu i jugoistoku....

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.