Obeležen Dan Riblje pijace

Izvor: Radio 021, 13.Jan.2015, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Dan Riblje pijace

U organizaciji Javno-komunalnog preduzeća "Tržnica" i Grada Novog Sada danas je prigodnim programima obeležen Dan Riblje pijace.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić je tom prilikom rekao da "Tržnica" i Grad pokušavaju da ožive neke stare delove Novog Sada i da im vrate prepoznatljivi sjaj, a kako je kazao, upravo je Riblja pijaca jedan od delova starog jezgra grada. "Siguran sam da ćemo uspeti u tome da od najstarije gradske pijace napravimo prepoznatljivo mesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koje će privlačiti pažnju velikog broja posetilaca Novog Sada, a već smo u tom cilju uradili dosta toga dobroga o čemu svedoče brojne pohvale zakupaca lokala na Ribljoj pijaci i sa takvim aktivnostima ćemo nastaviti i u narednom periodu", rekao je Ilić.

Direktor JKP "Tržnica" Miloš Tubić je podsetio da je to preduzeće u rekonstrukciju lokala na Ribljoj pijaci uložilo 16 miliona dinara i dodatnih dva miliona dinara na pravljenje mobilnih, odnosno pokretnih tezgi. "Investiranje u uređenje i rekonstrukciju lokala donelo je pozitivne efekte jer su skoro svi lokali na Ribljoj pijaci izdati u zakup", istakao je Tubić dodajući da će sledeće nedelje biti održana licitacija za zakup preostalih slobodnih lokala.

Obeležavanju Dana Riblje pijace prisustvovao je izuzetno veliki broj ljudi koji su mogli da uživaju u čvarcima, kobasicama i drugim domaćim proizvodima koje su za njih na licu mesta pripremali mesari i kulinari koji svoje radnje imaju na toj pijaci.

U zabavnom programu pored nezaobilaznih tamburaša, nastupili su novosadski bendovi među kojima i Lavhantersi sa Milanom Muminom na čelu.

Obeležavanje Dana Riblje pijace, kako je najavljeno iz JKP "Tržnica" postaće tradicija i svake naredne godine 13. janura će na toj pijaci biti organizanovani kulturno-zabavni programi.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.