Izvor: Radio 021, 20.Jan.2021, 09:28

Obavezno psihijatrijsko lečenje za osumnjičenog za bacanje bombe ispred stanice policije u Srbobranu

D. P. (28) koji je osumnjičen da je 20. oktobra prošle godine bacio ručnu bombu ispred policijske stanice produžen je pritvor i predloženo psihijatrijsko lečenje, te će on biti smešten u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu.

"Viši javni tužilac podneo je predlog za izvršenje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, pa je, shodno tome, vanpretresno veće Višeg suda u Somboru, odlučujući se o daljoj osnovanosti pritvora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prema D. P, rešenjem od 15. januara 2021. godine predložilo da se produži pritvor najduže do 19. marta i odlučeno je da će on biti smešten u bolnicu u Beogradu", potvrdila je za Dnevnik portparol Višeg suda u Somboru Manela Operta Podunavac.

Pritvor je produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi, u kratkom vremenskom periodu, mogao ponoviti izvršenje dela koje mu se stavlja na teret.

D. P. se sumnjiči da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nođenje i pormet oružja i eksplozivnih materija.

Tokom eksplozije, kako je pisao 021, niko nije povređen, a popucalo je nekoliko prozora na zgradi stanice. Detalje čitajte OVDE.

Autor: Dnevnik

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.