Izvor: Radio 021, 16.Jan.2021, 09:52

Obavezan PCR test za vozače teretnjaka dovešće do problema u snabdevanju

Nakon što je Nemačka uvela obavezan negativan PCR test za vozače kamiona koji dolaze iz rizičnih regiona i uvoze robu u zemlju, austrijski špediteri upozoravaju na negativne posledice.

Centralno udruženje špeditera i logistike ukazuje da bi taj strožiji režim ulaska u Nemačku mogao da predstavlja problem po snabdevanje.

"I pored svih mera predostrožnosti zbog korona virusa moramo učiniti sve da nemamo pored zdravstvene i krizu u snabdevanju. Ne možemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da isključimo da će doći do prekida mreže snabdevanja ili čak njenog kraha. Kilometarske kolone, koje smo imali na Doveru u decembru, prikazale su šta može da nas očekuje", istakao je predsednik te strukovne organizacije Aleksander Fris.

On je apelovao na politiku da traže primenljiva i jedinstvena rešenja. Strožim režimom ulaska u Nemačku, prema njegovim rečima, umanjena je dalja bezbednost u planiranju logistike i špedicija.

"Takva pravila otežavaju ekstremno planiranje ruta i odgovarajućeg osoblja, te vodi ka beskonačnim čekanjima na granici. Posledica toga mogao bi biti krah u snabdevanju i neophodnih namirnica", naveo je Fris.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.