OTKRIVAMO: Ugovor o reklamiranju je prvi papir koji je sekretar Gojković potpisao u vanrednom stanju

Izvor: Luftika.rs, 09.Jun.2020, 03:45

OTKRIVAMO: Ugovor o reklamiranju je prvi papir koji je sekretar Gojković potpisao u vanrednom stanju

Srbija, veče 15. marta 2020. godine. Ravno 2 nedelje nakon prvog slučaja epidemije u Srbiji, predsednik suspenduje parlament i zemlja ulazi u vanredno stanje. Te večeri, Aleksandar Vučić, koji se ranije smejao sa dr Nestorovićem, uživo sa ružičaste televizije mrači, obzanjuje svoju odluku i dramatično dodaje: „Danas je najgori dan za Evropu posle Drugog svetskog rata!“
Potom objašnjava kako je on od svoje braće Kineza na crno kupio respiratore, iako znamo da ima samo jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << brata koji radi na crno. „Avansno smo platili na crno, polucrno dodatne respiratore, neću da kažem ni odakle, pa me streljate kad se sve ovo završi. Evo u sredu će stići ti respiratori“, poručivao je namučeni predsednik.
Ali njegov partijski vojnik i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković imao je drugačije planove. Sutradan ujutro, 16. marta, u njegovim planovima nije bilo respiratora. Sekretar Gojković je tog dana potpisao 2 odluke o dodeli reklamnih ugovora, sa istom agencijom, za slične projekte, na slične iznose.

Dok lekari čekaju na posao, Zoran Gojković u KCV zapošljava kumove i prijatelje
Ugovori su vredni oko 3,8 miliona i podrazumevaju usluge promovisanja, oglašavanja, dizajna i štampe. Dodeljeni su firmi „CRAFT marketing“, sa kojom pokrajinski sekretar sarađuje dve godine zaredom. Tada je ugovoreno avansno plaćanje, ali je ovaj deo ugovora izmenjen krajem aprila.
Koliko je iracionalna odluka sekretara, govori i podatak da su istog dana obustavljene 2 javne nabavke RFZO za nabavku 6 miliona hirurških maski, isti broj sterilnih, kao i nesterilnih jednokratnih rukavica… Obustavljanje nabavki RFZO je obrazložio zaključkom Vlade koji je donet dan ranije, 15. marta, kada je i proglašeno vanredno stanje. To za Gojkovića nije važilo.
Gojkovićevi ugovori sa„CRAFT marketingom“, između ostalog, podrazumevaju snimanje i emitovanje TV i radijskog spota od 15-20 sekundi, izradu logoa, štampu, kao i objavljivanje promotivnih tekstova na portalu „Moj Novi Sad“, čiji je „CRAFT marketing“ izdavač i vlasnik. Predviđeno je emitovanje spota i 30 tekstova na veb portalu, a potom za kreiranje izveštaja o objavama još 180.000 dinara.
Nakon potpisivanja ugovora, sa portala „Moj Novi Sad“ počeli su da nestaju kritički tekstovi u kojima se pominje Zoran Gojković.

Podsetimo, još uvek se krije dokument na osnovu kojeg je krajem prošle godine firmi povezanoj sa Miloradom Dodikom plaćeno milion evra za softver koji ni tada ni sada nije prihvaćen u zdravstvenom sistemu Srbije. Radi se o firmi „Računari doo“ iz Banjaluke, jednoj od 3 IT kompanije jedine koje dobijaju velike poslove od kadrova SNSD Milorada Dodika. Druge dve su „Prointer“ i „Lanaco“. Ukupno, te 3 kompanije godišnje dobiju oko 100 miliona evra iz budžeta Republike Srpske.
Njihov Klinički informacioni softver je, kao i Republici Srpskoj, ušao na mala vrata i takođe usporio rad lekara. Iako u Srbiji nije priznat, iako nije kompatibilan sa važećim Integrisanim zdravstvenim informacionim sistemom R. Srbije (IZIS), iako je vrlo osetljiv sistem zbog ličnih poverljivih podataka o pacijentima, kupljen je pod nejasnim okolnostima od kompanije iz druge države.

Pokrajinska vlada Igora Mirovića i mesec dana nakon isteka zakonskog roka za dostavljanje informacija od javnog značaja, i dalje krije taj dokument. Ali mi ćemo insistirati na njegovom objavljivanju.
Zoran Gojković zloupotebio pečat kolege kako bi napisao lažni lekarski izveštaj

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.