Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Okt.2023, 15:53

Oтворена друга по реду шаргарепијада у Бегечу

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић отворио је другу по реду „Шаргарепијаду” у Бегечу. Ова манифестација има за циљ да упозна ширу заједницу са брендом шаргарепе из Бегеча, иницира инвестирања у прераду овог производа и повећа обим присутности овог производа на тржишту. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << nsuzivo.rs/Pavle Pejic/ilustracija – Налазимо се на другој по реду Шаргарепијади, оно по чему је насељено место Бегеч и познато. Овде се производи најквалитетнија шаргарепа. Направили смо малу измену. Млада Петра је отворила манифестацију. У односу на прву Шаргарепијаду, драго ми је да су организатори истрајали и унапредили ову манифестацију. Желим им да из године у годину расту и праве што бољу манифестацију. Газдинства која се баве производњом шаргарепе, покривају 600 хектара, а принос им је више од 30.000 тона. Наставите да се борите – рекао је градоначелник Новог Сада, Милан Ђурић.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejic/ilustracija Ова манифестација је и хуманитарног карактера па у периоду од 15.30 часова до 16.30 часова извлачиће се хуманитарна награда.
“Хуманитарна томбола” организује се у циљу помоћи младој Бегечанки Ани Милић.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić Посетиоце очекује дегустација различитих производа од шаргарепе, а предвиђен је и културно-уметнички програм. Гласало се и за најтежу и највећу шаргарепу са ових простора, а за 15.00 часова заказан је избор и проглашење победника за најбољи гулаш.
20 godina „Voda Vojvodine“: Spektakularnom predstavom ukazano na značaj preduzeća koje održava više od 20.000 kilometara vodotokova (FOTO/VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Oтворена друга по реду шаргарепијада у Бегечу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.