Izvor: Radio 021, 11.Apr.2020, 13:30

Nudisti u Češkoj smeju bez odeće, ali moraju da nose maske

Češke vlasti ozbiljne su oko obaveznog nošenja maski, pa je tamošnja policija na to morala da upozori i nudiste, prenosi CNN.

Češka je počela polako da ublažava mere donesene zbog borbe protiv koronavirusa, ali prošlog meseca, tokom vrhunca epidemije, policija je na ulicama morala da upozorava ljude da moraju da nose maske.

Češke snage bezbednosti izdale su upozorenje nakon što je 27. marta policija pozvana u gradić istočno od Praga zbog dojava da nudisti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koje je na sunčanje izvuklo toplo vreme, ne nose maske.

"Građani smeju da, na određenim lokacijama predviđenim za to, budu bez odeće, ali i dalje moraju da prekriju usta i ne smeju da se okupljaju u prevelikom broju", saopštile su vlasti, a prenosi CNN.

Prema podacima univerziteta Džons Hopkins, u Češkoj je u subotu bilo 5.735 zaraženih koronavirusom.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.